Έκθεση Σοφών για το Μέλλον της NASA Προτείνει Αποστολές στον Φόβο και τον Δείμο

Επιτροπή ειδικών επιστημόνων κατέληξε στο ότι είναι προτιμότερο για τη NASA να στραφεί στην εξερεύνηση αστεροειδών ή των δορυφόρων του Άρη στα πλαίσια της επόμενης φάσης των επανδρωμένων αποστολών της, παρά στη Σελήνη. Την έκθεση η οποία καλύπτει 155 σελίδες, είχε παραγγείλει ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα προκειμένου η πολιτική ηγεσία να καταλήξει στο ύψος της χρηματοδότησης της διαστημικής υπηρεσίας.

Τα τελευταία χρόνια, ο προσανατολισμός της NASA ήταν προς την ανάπτυξη ενός νέου οχήματος που θα αντικαταστήσει το διαστημικό λεωφορείο, το οποίο πρόκειται να παροπλιστεί μετά από δεκαετίες επιτυχημένης λειτουργίας. Στα πλαίσια της νέας σελίδας που ανοίγεται πλέον, η υπηρεσία θα εκτοξεύσει την Τρίτη τον πύραυλο Ares-1, ο οποίος υπολογίζεται ότι θα αποτελέσει το βασικό μέσο στο εξής.

Η επιτροπή των ειδικών καταλήγει στο ότι ο προϋπολογισμός της διαστημικής υπηρεσίας θα πρέπει να αυξηθεί από τα 18 στα 21 δις δολάρια ετησίως προκειμένου να είναι σε θέση να προχωρήσει σε αποστολές πέρα από την τροχιά της Γης. Ο επικεφαλής της επιτροπής, Νόρμαν Ογκουστίν της Lockheed Martin, έδωσε ιδιαίτερη βάση στην πιθανότητα μιας επανδρωμένης αποστολής στον Φόβο και τον Δείμο, τους δορυφόρους του Άρη. Με βάση τον προγραμματισμό της κυβέρνησης Μπους, η επιστροφή στη Σελήνη θα ήταν ο πρώτος σταθμός πριν από τις όποιες αποστολές στον Κόκκινο Πλανήτη.

Στην έκθεσή τους, οι ειδικοί προκρίνουν οκτώ συγκεκριμένες επιλογές για την κυβέρνηση Ομπάμα, ενώ ανάμεσά τους, οι τρεις αφορούν προορισμούς πέρα από τη Σελήνη. Παράλληλα, η έκθεση προτείνει την εγκατάλειψη του πυραύλου Ares-1 και την κατασκευή ισχυρότερων συστημάτων. Τέλος, προτείνεται η παράταση της ζωής του διεθνούς διαστημικού σταθμού έως το 2015.

Advertisements

~ από jammamon στο Ιανουαρίου 12, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: