Εφαρμογές στο Κινητό για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Σπίτι

Φανταστείτε να ελέγχετε τη λειτουργία των οικιακών συσκευών μέσω του κινητού σας. Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αναπτύσσουν προγράμματα λογισμικού για τα κινητά νέας γενιάς, όπως το iPhone τα οποία θα βοηθούν τους ιδιοκτήτες τους να εξοικονομούν ενέργεια. Πρόκειται για μια υποσχόμενη αγορά, η οποία προσελκύει το ενδιαφέρον γιγάντων όπως η Microsoft και η Google.

Η eq-3, μια γερμανική εταιρεία έχει σχεδιάσει μια εφαρμογή η οποία μπορεί να χειριστεί τα παράθυρα, τα σώματα θέρμανσης, τους διακόπτες φωτός και δεκάδες άλλα συστήματα και συσκευές του σπιτιού. Η αμερικανική Control4 επίσης προσφέρει ένα σύστημα οικιακής διαχείρισης το οποίο αυτόματα χαμηλώνει την ένταση του φωτός όταν κάποιος βλέπει μια ταινία και κλείνει την τηλεόραση όταν τα παιδιά μελετούν. Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω κινητών όπως το iPhone.

Οι εφαρμογές λογισμικού στα κινητά είναι ένας ολοένα και μεγαλύτερος κλάδος που συγκεντρώνει την προτίμηση του κοινού διεθνώς. Παράλληλα όμως αναπτύσσονται και οι τεχνολογίες που θα επιτρέπουν στους πολίτες να ελέγχουν τις λειτουργίες του σπιτιού τους σε έναν αυξημένο βαθμό. Η Κλιματική Αλλαγή έχει θέσει ως προτεραιότητα την εξοικονόμηση ενέργειας, δίνοντας έτσι μια επιπλέον ώθηση για την κατασκευή υποδομών και δικτύων ικανών να την προωθήσουν.

Ήδη σε χώρες όπως η Γερμανία αναπτύσσονται τα ‘έξυπνα’ ηλεκτρικά δίκτυα του μέλλοντος, τα οποία θα επιτρέπουν την μέτρηση της κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο ανά συσκευή. Η Google ήδη έχει δημιουργήσει το Google Power Meter, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι σε θέση να μειώσει την κατανάλωση κατά 15%.

Advertisements

~ από jammamon στο Ιανουαρίου 12, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: