Πόση Ενέργεια Απαιτεί μια Αναζήτηση στο Google;

Η αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να μας φαίνεται ως μια ενεργειακά ουδέτερη διαδικασία, αλλά στην πραγματικότητα απαιτεί ενέργεια και παράγει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ο λόγος είναι ότι στις εγκαταστάσεις της Google στην Αμερική, οι λεγόμενες «φάρμες των υπολογιστών» που χρησιμοποιούνται απαιτούν χαμηλή θερμοκρασία και τη χρήση κλιματιστικών συστημάτων, εκτός από την ενέργεια που χρησιμοποιούν οι ίδιες.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, οι ερευνητές υπολόγισαν πως μια αναζήτηση στο Google απαιτεί 0,003 kWh ενέργειας και εκλύει 0,02 γραμμάρια διοξειδίου στην ατμόσφαιρα.

Είναι ίση με την ενέργεια που καταναλώνει ένα ποδήλατο για να κινηθεί για 14,4 δευτερόλεπτα και με την ενέργεια που χρειάζεται μια λάμπα των 100 Watt για να λειτουργήσει για 11 δευτερόλεπτα. Επίσης, μέσω της μιας αυτής αναζήτησης εκλύονται αέρια του θερμοκηπίου ίσα με αυτά που εκλύει ένα αυτοκίνητο για να κινηθεί τρεις ίντσες, ή όσο εκλύει ο ανθρώπινος πνεύμονας σε δύο δευτερόλεπτα. Πρόκειται για την ενέργεια που καταναλώνει η καρδιά μας σε 9 λεπτά.

Αν εξετάσουμε το σύνολο των αναζητήσεων στο Google σε ένα μήνα, τότε τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά: Μιλάμε για 3.900.000 kWh και 260.000 κιλά διοξειδίου. Η ενέργεια αυτή είναι ικανή να κινήσει ένα ποδήλατο για 5.936 χρόνια και να κρατήσει αναμμένο τον λαμπτήρα των 100 Watt για 4.534 χρόνια. Θα μπορούσε να τροφοδοτήσει 4.239 νοικοκυριά για ένα μήνα, ενώ οι εκπομπές διοξειδίου ισούνται με εκείνες ενός αυτοκινήτου που διανύει 626.506 μίλια. Ο πνεύμονας του ανθρώπου θα χρειαζόταν 824 χρόνια για να παράγει την ίδια ποσότητα CO2, ενώ η καρδιά μας θα μπορούσε να χτυπήσει για 2 δισεκατομμύρια ώρες με την ενέργεια αυτή.

Advertisements

~ από jammamon στο Αύγουστος 6, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: