Η Σημασία των Πρωτοσέλιδων με τον ΕΤ

Παλαιότερα, κάποιοι θιασώτες των UFOs έλεγαν ότι οι κυβερνήσεις και οι μυστικές υπηρεσίες μεθοδεύουν την διοχέτευση ειδήσεων στον τύπο και αναφορών στην ποπ κουλτούρα για εμφανίσεις εξωγήινων ώστε να προετοιμάσουν την ανθρωπότητα για την ύπαρξη και την εμφάνισή τους, την οποία «βεβαίως» οι παραπάνω κύκλοι γνωρίζουν ήδη. Οι συγκεκριμένοι αυτοί συνωμοσιολόγοι που πιστεύουν αυτά τα πράγματα θα πρέπει να έχουν εκστασιαστεί με τις επιστημονικές εξελίξεις και τις αποκαλύψεις των τελευταίων ετών.

Μονάχα τις τελευταίες εβδομάδες, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον πρώτο «βιώσιμο» πλανήτη (στο σύστημα Gliese στον αστερισμό του Ζυγού), ενώ επτά αξιωματικοί της αμερικανικής αεροπορίας βγήκαν και δήλωσαν φόρα παρτίδα ότι τα UFOs δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις πυρηνικές εγκαταστάσεις και έχουν παρατηρηθεί επανειλημμένα. Στην Κίνα ένα αεροδρόμιο αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του κατ’ επανάληψη εξαιτίας της υποτιθέμενης εμφάνισης UFO στην περιοχή. Οι ειδήσεις είναι πολλές και δεν σταματούν εδώ.

Και η γενικότερη τάση όμως στην επιστήμη υποδηλώνει μια αλλαγή στη στάση της απέναντι στο όλο θέμα. Οι περισσότεροι βιολόγοι, γενετιστές και αστροφυσικοί είναι πεπεισμένοι ότι ζωή δεν είναι ένα μοναδικό θαύμα, αλλά αναπτύσσεται αυτόματα όπου οι συνθήκες την ευνοούν στο σύμπαν. Συνεπώς, αν αναλογιστούμε το τεράστιο πλήθος των αστέρων, θα πρέπει αναγκαστικά να υπάρχει ζωή σε πάρα πολλούς άλλους πλανήτες, όχι μόνο μικροβιακή, αλλά και νοήμονος.

Το σημαντικό όμως προς το παρόν δεν είναι τόσο η φιλοσοφική συζήτηση και οι προεκτάσεις που θα έχει για τη ζωή μας η επιβεβαίωση της άποψης αυτής. Πρέπει να επισημάνουμε ότι πλέον το να εκφράζει απόψεις κάποιος για την ύπαρξη εξωγήινων είναι απολύτως αποδεκτό (σε κάποια όρια φυσικά), όχι μόνο σε επίπεδο καθημερινής συζήτησης, αλλά και στους κόλπους των επιστημόνων. Με άλλα λόγια, ο ΕΤ βρίσκεται σήμερα στο mainstream και όχι στο περιθώριο.

Αν αυτή η εξέλιξη οδηγήσει τελικά και σε μια αλλαγή της ανθρώπινης συνείδησης απομένει να αποδειχθεί στο (ελπίζουμε προσεχές) μέλλον.

~ από jammamon στο 6 Οκτωβρίου, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: