Ο Διαστημικός Σταθμός ως Βάση Εκτόξευσης για τη Σελήνη

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ίσως τελικά να εκπληρώσει το αληθινό του «πεπρωμένο», καθώς οι υπηρεσίες της Ρωσίας, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ εξετάζουν την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις μελλοντικές αποστολές προς τη Σελήνη.

Με βάση τα όσα συζητούνται, ο ISS θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την συγκέντρωση και συναρμολόγηση των διαφορετικών μερών του σκάφους το οποίο θα κατευθυνθεί προς τη Σελήνη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα πρόσθετων λειτουργιών πέρα από τα πειράματα που γίνονται στο εσωτερικό του σταθμού. Οι αστροναύτες θα μεταβαίνουν στον ISS με ένα απλό Σογιούζ και στη συνέχεια θα χρησιμοποιούν το ειδικευμένο σκάφος που θα τους μεταφέρει στο φεγγάρι.

Βεβαίως, η ιδέα βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο και προβλέπει σε πρώτη φάση μια αποστολή όπως αυτή του Απόλλων 8 που απλά εκτέλεσε μερικές τροχιές γύρω από τη Σελήνη δίχως να προσσεληνωθεί. Όσον αφορά τον σταθμό, οι πέντε χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν έχουν εκφράσει την επιθυμία να διατηρηθεί εν λειτουργία ως το 2020 το λιγότερο.

 

Advertisements

~ από jammamon στο Οκτώβριος 11, 2010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: